AYDIN / NAZİLLİ - Nazilli Mesleki Eğitim Merkezi

NAZİLLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ TANITIM FAALİYETLERİ

NAZİLLİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

Kurumumuz Nazilli sanayisi içinde, 16 derslik, 7 atölye ve işlikten oluşan köklü bir kurumdur. Okulumuzda devam eden 600 kayıtlı öğrencimiz vardır. Ustalık Telafi Programı kapsamında (okula devam zorunluluğu olmayan) 600 kayıtlı öğrenci vardır. Toplamda 1200 civarı öğrenci kayıtlıdır. Toplam 38 personel görev yapmaktadır. 1 Müdür 5 Müdür Yardımcısı vardır. Sadece 1 hizmetli vardır. 6 idari oda, 1 kütüphane, 1 Rehberlik servisi, 1 öğretmen odası mevcuttur.

Mesleki Eğitim Merkezinde öğrenciler çeşitli meslek alanlarında hem çalışıp hem okulda eğitim görerek 4 yıl eğitim alırlar. Okul eğitimi haftada bir gündür. Ortak dersleri görürler. Edebiyat, Matematik, Tarih, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi gibi dersleri de alırlar. Diğer günlerde işletmelerde mesleki eğitim alınır. Bu mesleki eğitim ilk yıldan son yıla kadar devam eder. 3. Yılın sonunda kalfalık, 4. Yılın sonunda ustalık sınavlarına girerler. Başarılı olanlara belgeleri verilir. Fark derslerini de tamamlayıp lise diplomasını alabilirler. Tüm illerde MESEM vardır. Organize sanayi bölgelerinde MESEM irtibat büroları bulunmaktadır. Yaş sınırı olmaksızın ortaokul mezunu herkes başvurabilir. Kayıtlar yıl boyunca devam eder. Kayıt olacağı meslek dalıyla ilgili bir iş yeriyle sözleşme yapılır. MESEM kapsamında 181 farklı dalda istediğiniz eğitime başvurabilirsiniz.  Öğrencilerin sigortası ve maaşı kayıt olduğu andan itibaren başlar. 4 yıl boyunca devam eder. Geçen seneler 350 olan öğrenci sayımız 1200 ün üzerine çıkmıştır. Bunun içinde UTP Ustalık Telafi Programına kayıtlı olanlar çoktur. UTP lise ve üstü okullardan mezun olanlar 6 aylık bu program dahilinde eğitim görürler. Ustalık Belgelerini alabilirler. Akademik kariyer düşünen öğrenciler lise diplomaları ile devam edebilirler. Akademik kariyer düşünmeyen ve bir an evvel meslek öğrenip iş hayatına atılmak isteyen öğrenciler okulumuza kayıt olup geleceğe daha iyi hazırlanabilirler.

OKULUMUZDA ATÖLYESİ MEVCUT OLAN ALANLAR VE DALLAR ŞUNLARDIR;

1.     Metal İşleri Teknolojileri Alanı